Suomi, maailman puhtain maa.

19.10.2022

Tiesittekö että Suomessa on maailman puhtain ilma (WHO:n mukaan)? Lähde: https://yle.fi/news/3-10188554

Suomi on pudottanut päästöjään merkittävästi, vaikka päästöt ei olleet alkuunkaan korkeat kansainvälisellä tasolla. Lisäksi Suomi on suojellut maa-alueitaan paljon enemmän kuin monet muut maat. Lisäksi Suomen pinta-alasta ~76% on metsää, eli "hiilinielua". Suomi on suojellut jo mm. 13% metsää, 11% merialueita, 13% soita... Yli puolet maailman tiukasti suojelluista metsistä on Suomessa. Euroopan Komissiolle ei riitä, että me suojelemme alueita ja luontoa enemmän vaan meidän täytyy pystyä parantamaan luonnontilaa suojelualueiden ulkopuolella. Tämä luontokadon pysäyttämiseksi laadittu asetusesitys maksaisi Suomelle vajaan miljardin vuodessa. VAIN miljardi euroa eli 1000 miljoonaa euroa! EU vaatii, mutta mitä se antaa? Toinen asia on, MIKSI EU vaatii?

Tässä(kin) tullaan siihen, mihin viittaan esittelytekstissäni (https://vapaudenliitto.fi/riku-hautamaki ), EU sanelee mitä saamme tehdä. Me kyllä tiedämme, että metsät kasvavat (uusiutuvat), suot uusiutuvat (energiaturve, omavaraisuus) jne. Ei meille tarvitse kertoa kasvavatko puut, näemme sen omin silmin viimeistään joka syksy kun lehtien lähdön aika koittaa! Miten Brysselissä "tiedetään" maamme asiat paremmin kuin täällä Suomessa? Miten demokraattisesti valtaan valittu Ursula von der Leyen, ei ku hetki, en muista äänestäneeni enkä muista nähneeni vaaleja olleen, voi tehdä päätöksiä maamme puolesta?

Käytännössä siis EU kertoo kasvaako meidän metsät, kasvaako suot, onko kurkku oikealta nimeltään kurkku jos käyryys ei miellytä silmää, sitooko metsät hiilidioksidia (onko meille valehdeltu vuosikymmenet koulussa kun on opetettu yhteyttämistä?).

Herää kysymys; Onko meille valehdeltu?