lainattua

Janne Pohjala Facebookissa:

---------------------

TAAS SUOMESSA PIENI JOUKKO TOIMII KANSALTA SALAA KUIN 1939

Vihdoin joku heräsi siihen että taas on Suomessa ohitettu sekä eduskunta että kansa siitä mitä on sovittu ulkopolitiikassa.

Edellisellä kerralla tulos oli Talvisota.

2023 säädettiin laki johon linkki Finlexiin alla, jossa määriteltiin että Suomen ja Ukrainan valtiosopimukset ovat salaisia.

Tämä rikkoo suoraan perustuslakia:

"Perustuslain 94 §

Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen

Eduskunta hyväksyy sellaiset valtiosopimukset ja muut kansainväliset velvoitteet, jotka sisältävät lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä tai ovat muutoin merkitykseltään huomattavia taikka vaativat perustuslain mukaan muusta syystä eduskunnan hyväksymisen."

Ukrainan kanssa tehty sopimus täyttää kaikki kohdat:

"Sopimus on kymmenen vuoden mittainen ja siinä on listattuna 89 asiaa:"

Mutta koska se on salainen sitä eivät saa nähdä kuin harvat kansanedujat, eivätkä nämä saa kertoa mitään:

"Suomen ja Ukrainan sopimusta käsiteltiin vain kerran parisen viikkoa sitten tasavallan presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa tp-utvassa."

Käytännössä NATO määräsi, tp-utva leimasi ja Stubb veti nimen alle sopimukseen.

Eduskunta ja kansa ohitettiin kokonaan. Kaiken salaamiseen ei kelpaa peurusteluksi se että ei haluta yksityiskohtaista listaa julki mitä aseita Suomi antaa Ukrainalle.

Näin ollen on selvää että sopimuksessa on kohtia, joita ei eduskunta eikä kansa hyväksyisi.

Ranskasta saatujen tietojen mukaan näissä sopimuksissa sovitaan minkä alueen Ukrainasta kyseinen NATO -maa, kuten Ranska ja Suomi ottaa vastuulleen, sitten kun Ukrainan armeija romahtaa tai jo aiemmin kun halutaan Ukrainan joukot muualta kuin rintamalta siirtää rintamalle ja tuoda NATO maiden joukot Ukrainaan tilalle näille alueille.

Tästä Macron on julkisesti saman sopimuksen yhteydessä puhunut että Ranska lähettää 2000 - 20000 sotilasta Odessaan.

Suomi on ilmoittanut että Hornetteja lähetetään Romaniaan kesällä NATOn operaatioon.

Mutta todennäköisimmin tässä olisi kyse 4000-5000 Suomen reservistä otettavan NATOn operaatioihin aiemmin luvatun prikaatin lähettämisestä Ukrainaan sotimaan Venäjän kanssa

Tilannehan on sama kun amerikkalaiset ja kanadalaiset joukot tulivat maihin Normandiassa, niin ei kukaan yrittänyt selittää Saksalle ettemme ole sodan osapuoli, kun emme ole ranskalaisia..

Tietenkin Venäjä katsoo että NATOn joukot Ukrainassa sotimassa tarkoittaa sitä että Suomi on sodassa Venäjän kanssa.

Tällöin myös Suomi on Suomessa sodassa Venäjän kanssa.

Tämä on riittävä syy, miksi sopimus salattiin kaikilta paitsi TP-utvalta.

Lisäksi olisi ollut hyödytöntä keskustella asiasta eduskunnassa, koska Suomella on saman verran mahdollisuuksia sanoa ei Natolle kuin Tärkeillä oli 1968 mahdollista sanoa ei Puna-armeijalle.

Macron aivan ilmeisesti aikoi luukuttaa nämä sopimukset julki, mutta tavattuaan muiden maiden päämisterit, asia päätettiin salata ja alettiin joukolla selittämään ettei me muut maat ainakaan mitään lähetetä, kunhan muuten vain allekirjoitetaan samoja sopimuksia.

"Suomi muun muassa lupaa Ukrainalle poliittisen tuen, tukea Ukrainan puolustusta ja turvallisuutta sekä tukea Ukrainan uudistuksille ja jälleenrakennukselle."

Mikään näistä kohdista ei olisi sellainen joka voisi tökätä eduskunnassa ja vaatisi salaista sopimusta. Sen sijaan lupaus viedä Suomi sotaan Venäjän kanssa, kun Ukrainaa uhkaa tappio, ei saisi kansan hyväksyntää.

https://is.fi/politiikka/art-2000010336937.html

https://finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2023/20230038